Niels Nederveld

Even voorstellen

Cliënten (en mijn omgeving) omschrijven mij als: gevoelig, humorvol, sfeer makend, aandachtig en oprecht. In het contact stem ik zorgvuldig af, gebruik ik graag humor en hou ik confronterend de spiegel voor. Zodat jij je veilig, vertrouwd en ook uitgedaagd voelt.

Compassie en openheid zijn belangrijke waarden voor mij. Ik sta open voor wat je vertelt, ik verplaats me in jouw situatie, vul niet in maar vragen stel en oordeel niet. Niks is te gek om te bespreken, het mag er zijn. Hoe rot het er soms ook uitkomt en voelt. Als het helpend is voor jou, kan het zijn dat ik zelf ook met voorbeelden kom waar ik wel eens tegen aangelopen ben. Dit vind ik een belangrijk uitgangspunt; iedereen ervaart pijn en lijden in het leven. Het verbindt ons en door het te delen ontstaat er ruimte.

In het kort een beeld van wie ik ben en wat ik belangrijk vind.

Ik ben geboren in 1983, inmiddels getrouwd met mijn lieve vrouw Britt. Sinds 2018 ben ik vader van Noan en in 2021 is Bruun geboren. Mijn vrouw werkt ook als psycholoog (www.brittvanhest.nl). Niet geheel toevallig omdat ik haar op werk ontmoette. Psychologie zit aardig verweven in mijn leven ook als ik kijk naar mijn familie en vrienden waar zich de nodige therapeuten, psychologen en coaches bevinden.

Gek genoeg is psychologie niet mijn eerste keuze. Het heeft even tijd en het opdoen van (levens)ervaring gekost om via een kleine omweg mijn eigen pad te bewandelen.

Vanuit een beschermde en christelijke opvoeding met duidelijke normen en waarden, begon ik met een ‘veilige en brede studiekeuze’. De opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht, heb ik, inclusief Master, netjes binnen 4 jaar afgerond. Allemaal volgens het boekje en de verwachtingen van mijn omgeving. Daarna zou mijn eerste baan en mijn carrière beginnen. Bij mij ging het lichtje branden dat ik mezelf niet zag werken als organisatieadviseur of beleidsmedewerker. Het naadje van de kous weten van wat iemand beweegt en helpen en ondersteunen in persoonlijke groei en ontwikkeling. Daar word ik echt enthousiast van. Om deze reden ben ik het schakelprogramma psychologie in Groningen gaan volgen en daarna de master Arbeids-, Organisatie en Personeelspsychologie.

Vervolgens leerde ik het psychologisch werk vanuit verschillende functies kennen. Ik werkte een aantal jaar als selectiepsycholoog voor de politie. Hier deed ik o.a. psychologisch onderzoek naar de stressbestendigheid en emotionele belastbaarheid van aspirant politieagenten, recherchekundigen, speciale eenheden en douanes. In deze functie leerde ik om zorgvuldig en objectief te beoordelen wie ik tegenover me heb zitten.

Veel van mijn behandelervaring (meer dan 5 jaar) komt voort uit de revalidatie waar ik werkte met cliënten die chronische pijn- en vermoeidheidsklachten hebben en onderliggende psychische problematiek. Ik werkte met aandacht gerichte cognitieve therapie (mindfulness), cognitieve gedragstherapie, ACT, EMDR, graded activity en graded exposure (cliënten die moeite of angst hebben voor fysieke inspanning stapsgewijs laten bewegen).

Daarna werkte ik als gedragsdeskundige voor een grote zorginstelling. In deze functie adviseerde ik hoe de verzorgenden het best konden omgaan met samenwerkings- en psychische problematiek.  In deze functie adviseerde ik, vanuit mijn psychologische expertise, teams, individuele medewerkers en cliënten. Het verbeteren van (samenwerkings- of zorg)relaties stond daarin centraal.

Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring als psycholoog. Ik werk met verschillende therapievormen. De ACT (Acceptance and Commitment Therapy) methodiek staat bij mij met stip op nummer 1. Hiervoor heb ik de basis- en vervolgopleiding en het geven van groepsopleidingen gevolgd bij See True.

In mijn beleving is ACT de meest oprechte, effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier van therapie geven. Therapie waarmee cliënten echt een duurzaam resultaat behalen. Het spreekt mij met name aan omdat de boodschap zo helder en eerlijk is: Het leven ga je niet door zonder kleerscheuren en waar het om gaat is dat je met de ups en downs om kunt gaan met de koers op wat voor jou waardevol is. Flexibel of veerkrachtig om kunnen gaan met wat er op jouw pad komt daar wil ik heel graag bij helpen. 

Vanuit mijn beroep als psycholoog wil ik altijd de best mogelijke zorg bieden en kunnen aansluiten bij de problemen en vraagstukken waar iemand mee zit. Om dat te waarborgen ga ik naar bijscholingen, neem ik deel aan intervisie en heb ik geregeld supervisie. 

Ik ben lid van Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), registratienummer: 210523 .

Dit zijn de opleidingen en bijscholingen welke ik tot nu toe heb gevolgd. 

Opleidingen 

ACT Master Diploma
ACT Guide
2021

ACT in groepen
ACT Guide
2021

IBCT (Integrative Behavioral Couples Therapy)
Dr. Pieternel Dijkstra
2020

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) vervolg opleiding 
See True 
2019 

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) basis opleiding 
See True  
2018 
 
Post HBO opleiding Revalidatie en Arbeidsspecialist  
CIRAN opleidingen  
2013 

EMDR Type I Trauma 
ACT-EMDR Centrum 
2012 
 
Voice Dialoque 
CIRAN opleidingen  
2012 
 
Master Arbeids-, Organisatie- en personeelspsychologie
Rijksuniversiteit Groningen 
2008 
 
Bachelor Psychologie (schakelprogramma)
Rijksuniversiteit Groningen 
2007 
 
Master Strategisch Human Resource Management 
Universiteit Utrecht 
2006 
 
Bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap
Universiteit Utrecht  
2005

Bijscholingen 
 
Verdieping biofeedback (m.b.v. emWave programma) 
Heartmath Benelux 
2016